НОВИНИ

Полицаите отказват говоренето през "билбордове", искат среща с премиера

Протестиращите полицаи оценяват високо жеста на премиера Борисов, който на днешното правителствено заседание, заяви, че предоставя билборд, определен за реклама за европредседателството на протестиращите полицаи. От синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) обаче заявяват, че няма да се възползват от това предложение.

полицаите отказват говоренето билбордове искат среща премиера
bnt avatar logo
от БНТ
12:59, 10.01.2018
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Те смятат, че в момента е много по-важно да бъде решен проблемът с ниските възнаграждения на служителите в МВР, които водят до сериозна демотивация на работещите в системата, правят професиите „полицай“, „пожарникар“ и „спасител“ неатрактивни и занижават качеството на услугата „сигурност“, която доставя МВР.

Представителите на СФСМВР заявяват, че предпочитат да спрат говоренето през „билбордове“ и медии и биха желали да проведат среща с министър-председателя на Република България, за да бъдат решени устойчиво проблемите с ниското заплащане на работещите и да се обсъдят възможностите за изготвяне на стратегия за обществен ред и сигурност и реформиране на МВР с хоризонт 2030.

Сваленият билборд на полицаите беше с надпис на английски език "Служителите в МВР са по-нископлатени в сравнение с техните колеги в ЕС. Тяхната основна заплата е 340 евро".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Централен депозитар и НАП пускат нова електронна услуга
Централен депозитар и НАП пускат нова електронна услуга
Кабинетът с първо заседание в обновената зала на НДК
Кабинетът с първо заседание в обновената зала на НДК