Протестиращите полицаи оценяват високо жеста на премиера Борисов, който на днешното правителствено заседание, заяви, че предоставя билборд, определен за реклама за европредседателството на протестиращите полицаи. От синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) обаче заявяват, че няма да се възползват от това предложение.

© http://sfsmvr.org/

Те смятат, че в момента е много по-важно да бъде решен проблемът с ниските възнаграждения на служителите в МВР, които водят до сериозна демотивация на работещите в системата, правят професиите „полицай“, „пожарникар“ и „спасител“ неатрактивни и занижават качеството на услугата „сигурност“, която доставя МВР.

Представителите на СФСМВР заявяват, че предпочитат да спрат говоренето през „билбордове“ и медии и биха желали да проведат среща с министър-председателя на Република България, за да бъдат решени устойчиво проблемите с ниското заплащане на работещите и да се обсъдят възможностите за изготвяне на стратегия за обществен ред и сигурност и реформиране на МВР с хоризонт 2030.

Сваленият билборд на полицаите беше с надпис на английски език "Служителите в МВР са по-нископлатени в сравнение с техните колеги в ЕС. Тяхната основна заплата е 340 евро".

© http://sfsmvr.org/
Бойко Борисов възмутен от свалянето на протестния билборд на полицаите

Бойко Борисов възмутен от свалянето на протестния билборд на полицаите

Истински възмутен съм от това, което е направила една частна фирма и са свалили билборда за протеста на полицаите. Това заяви премиерът Бойко Борисов...