НОВИНИ

Полицаите отново излизат на протест

Пореден протест на полицаи е предвиден за днес. Те настояват за 15%-но увеличение на заплатите си още тази година със задна дата и промени в Закона за МВР. Държавата вече преведе 17 милиона лева за униформи на полицаите. Вътрешният министър Валентин Радев обяви, че ръководството на МВР се вслушва в исканията им и се водят преговори с Министерството на финансите. Протестът на полицаите е обявен за 12:30 часа Шествието ще тръгне от градинката до МВР и ще приключи пред Народното събрание.

Александър Марков
от Александър Марков
08:05, 22.10.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Да, не само полицаите имат нужда от повече средства. Това е едната посока, по която работи министерството и включително и министърът им. Аз също се опитвам с преговорите, които водим сега, така се наричат, с Министерството на финансите да повишим заплащането. И сега знаете числото - 55 млн., които ще бъдат разпределени не на калпак, а на тези, които са били най-активни, които са имали шанса да бъдат по-добри от другите и най-вече на най-ниските нива, на тези, които са с полицейски правомощия. Ние много внимателно се вслушваме, аз бях на протестите тук, чух ги, тогава тия хора не бяха дошли ей така само да правят протести, защото можеше да бъде политически украсено.
Илия Кузманов, зам.-предс. на СФСМВР: Тези 55 млн., които се предвижда да залегнат в новия бюджет, ние ги възприемаме като гавра. Тези 55 млн., представени като 5-процентно увеличение, не стигат дори за 5%. Това е абсолютната сума от 55 млн., а догодина имаме 6 месеца председателство на Европа. Някой сметна ли извънредния труд, който ще се положи, защото той ще се покрие от същите тези пари? Не е изчислено. Освен това тези пари чисти ли са за увеличение или в тях влизат и осигуровките? Защото, ако влизат и осигуровките, отиваме много надолу. Накрая ще се получи една сума от 30-40 лева на човек.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бъдещето на Каталуния
Бъдещето на Каталуния
450 000 души се събраха на демонстрация в Барселона
450 000 души се събраха на демонстрация в Барселона