НОВИНИ

Полицай стреля срещу протестиращи в Хамбург при самозащита

Германски полицейски служител откри огън в Хамбург, след като бе нападнат от протестиращи по време на срещата на върха на Г-20. Според изявлението на германската полиция в „Туитър“, мъжът е дал единствено предупредителен изстрел, след което е успял да избяга в близкия магазин.

bnt avatar logo
от БГНЕС
21:29, 07.07.2017
Чете се за: 00:28 мин.
По света
полицай стреля протестиращи хамбург самозащита
;

БГНЕС припомня, че по-рано полицията в Хамбург поиска подкрепления от другите части на Германия, след като над 350 демонстранти се опитаха да пробият полицейския кордон и да влязат в зоната за сигурност, създадена около мястото на провеждане на форума. От полицията съобщиха, че силите за сигурност са използвали сълзотворен газ и палки, за да спрат тълпата.

;

Властите съобщават, че в рамките на протестите са чупени витрини на магазини, подпалвани са автомобили, хвърляни са коктейли „Молотов“ и са блокирани пътища. Също така са били спукани гумите на автомобил на канадската делегация, а един от прозорците на консулството на Монголия е бил счупен.

Според организаторите на демонстрациите, които проведоха пресконференция в един то медийните центрове в града, полицията превишава правомощията си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ и Русия постигнаха споразумение за примирие в Югозападна Сирия
САЩ и Русия постигнаха споразумение за примирие в Югозападна Сирия
Калин Георгиев: Политиците са длъжници на сектор Сигурност
Калин Георгиев: Политиците са длъжници на сектор "Сигурност"