Полицайката, която вчера беше ранена по време на футболния мач ЦСКА София - Левски, е претърпяла успешна операция, съобщиха за „По света и у нас“ от болница „Царица Йоанна“. В същото време синдикалната федерация на служителите на МВР разкритикува остро хулиганските прояви и апелира за по-строги санкции за тези, които демонстрират агресия спрямо органите на реда.

Слава Богу, след оперативната интервенция на лекарите от столичната болница „Царица Йоанна“, последствията за зрението на ранената полицайка няма да са фатални, предаде репортерът от БНТ-Спорт Стефан Георгиев. Цялостта на окото ѝ е била възстановена, след като роговицата е била зашита. Предстоят все още оперативни намеси.

д-р Борислав Кючуков - началник на очна клиника на УМБАЛ "Царица Йоанна": Пациентката в момента е в добро състояние, разбира се, претърпяла е тежка травма, стрес, след това операция с обща анестезия. Но в момента пациентката психологически е добре, а окото е доста добре за тази травма. Извадихме едно парче стъкло, едно вътреочно чуждо тяло с размери 4.5 на 2.5 на 2мм. Това чуждо тяло беше увредило лещата, следователно трябваше и лещата да се аспирира, да се премахне.
Синдикатите в МВР искат по-строги санкции за агресия спрямо полицаи

Синдикатите в МВР искат по-строги санкции за агресия спрямо полицаи

Полицайката, която беше ранена по време на вчерашния мач между "Левски" и ЦСКА, е претърпяла успешна операция, съобщиха за БНТ от болница "Царица Йоан...

Съвсем закономерно, инцидентът от вчера предизвика бурна реакция в обществото. Колегите на пострадалата изказаха съпричастността си към нея и подчертаха, че по никакъв начин работата им няма да бъде нарушена вбъдеще. Другата седмица предстои мач межу ЦСКА и Левски.

Спортният министър Красен Кралев и вътрешният министър Валентин Радев призоваха за спешна реакция и по-строги санкции към лица, които упражняват агресия към членове на органите на реда.

старши инспектор Димитров, пряк ръководител на пострадалата: Като пряк неин ръководител прекарах цялата нощ в болницата. Говорих с нея преди и след операцията, поддържаме постоянно връзка. Всичко, което е необходимо, за да ѝ помогнем, се прави.
сх. младши инспектор Анелия Христова: Много хора, предполагам, са на мнение, че жените нямат място там, но колежката ще опровергае това мнение. Ние сме преминали през необходимото обучение. Излизайки на терена, всеки един от нас и всяка една от нас знае за рисковете, които поема.
сх. комисар Борис Танев - началник на поделение Жандармерия София: Има много колежки, които изпълняват много задачи. Разлики по отношение на половете не бива да се допускат и не е редно да се допускат.
Ранената полицайка е в стабилно здравословно и психическо състояние

Ранената полицайка е в стабилно здравословно и психическо състояние

Още не е установено лицето, което е хвърлило бомбичка срещу полицайката след дербито ЦСКА - "Левски". Ранената е в стабилно състояние, а зрението й е...

Необузданото поведение на феновете трябва да бъде порицано и наказано своевременно, заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Утре ще бъде свикана среща за борба с футболното хулиганство между представители на МВР, парламентарни комисии, министерството на спорта и БФС.

Красен Кралев - министър на младежта и спорта: Ще търсим една по-голяма сигурност, по-голяма възможност за идентифициране на лицата, които провокират и предизвикват такива инциденти, за да може да им се търси по-голяма лична отговорност.
Младен Маринов - главен секретар на МВР: Полицаите са застрашени при всяка една ситуация. Законът им е дал и съответните правомощия. Въпросът е как по-ефектнивно да се прилагат и как законите да изключват възможностите да се прилагат тези правомощия. Стигнаме ли дотам тези правомощия да се употрябват и да се прилага физически сила, винаги има жертви, пострадали и не е неободимо да се случва, трябва да мислим как да ги избягваме тези неща.
ПФК „Левски“ спря предварителната продажба на билети

ПФК „Левски“ спря предварителната продажба на билети

Футболен клуб „Левски“ очаква утре наказание от Българския футболен съюз (БФС) за лишаване от домакинство от един до три мача, заради инцидента, при к...

Как ще реагира дисциплинарната комисия на БФС ще разберем утре, когато ще е заседанието на Комисията. Имаше и световен отзвук от инцидента вчера.

Британската обществена медия BBC направи хронология на произшествията между двата софийска гранда, инцидентът не беше подминат и от Ройтерс. Вестник „Ню Йорк таймс“ описа двубоя като мач с „особено дълга история на насилие“.