НОВИНИ

Полицайката, която беше ранена на футболен мач, претърпя успешна операция

Полицайката, която вчера беше ранена по време на футболния мач ЦСКА София - Левски, е претърпяла успешна операция, съобщиха за „По света и у нас“ от болница „Царица Йоанна“. В същото време синдикалната федерация на служителите на МВР разкритикува остро хулиганските прояви и апелира за по-строги санкции за тези, които демонстрират агресия спрямо органите на реда.

bnt avatar logo
от Стефан Георгиев, БНТ-Спорт
20:10, 19.04.2018
Чете се за: 01:48 мин.
У нас

Слава Богу, след оперативната интервенция на лекарите от столичната болница „Царица Йоанна“, последствията за зрението на ранената полицайка няма да са фатални, предаде репортерът от БНТ-Спорт Стефан Георгиев. Цялостта на окото ѝ е била възстановена, след като роговицата е била зашита. Предстоят все още оперативни намеси.

д-р Борислав Кючуков - началник на очна клиника на УМБАЛ "Царица Йоанна": Пациентката в момента е в добро състояние, разбира се, претърпяла е тежка травма, стрес, след това операция с обща анестезия. Но в момента пациентката психологически е добре, а окото е доста добре за тази травма. Извадихме едно парче стъкло, едно вътреочно чуждо тяло с размери 4.5 на 2.5 на 2мм. Това чуждо тяло беше увредило лещата, следователно трябваше и лещата да се аспирира, да се премахне.
;

Съвсем закономерно, инцидентът от вчера предизвика бурна реакция в обществото. Колегите на пострадалата изказаха съпричастността си към нея и подчертаха, че по никакъв начин работата им няма да бъде нарушена вбъдеще. Другата седмица предстои мач межу ЦСКА и Левски.

Спортният министър Красен Кралев и вътрешният министър Валентин Радев призоваха за спешна реакция и по-строги санкции към лица, които упражняват агресия към членове на органите на реда.

старши инспектор Димитров, пряк ръководител на пострадалата: Като пряк неин ръководител прекарах цялата нощ в болницата. Говорих с нея преди и след операцията, поддържаме постоянно връзка. Всичко, което е необходимо, за да ѝ помогнем, се прави.
сх. младши инспектор Анелия Христова: Много хора, предполагам, са на мнение, че жените нямат място там, но колежката ще опровергае това мнение. Ние сме преминали през необходимото обучение. Излизайки на терена, всеки един от нас и всяка една от нас знае за рисковете, които поема.
сх. комисар Борис Танев - началник на поделение Жандармерия София: Има много колежки, които изпълняват много задачи. Разлики по отношение на половете не бива да се допускат и не е редно да се допускат.
;

Необузданото поведение на феновете трябва да бъде порицано и наказано своевременно, заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Утре ще бъде свикана среща за борба с футболното хулиганство между представители на МВР, парламентарни комисии, министерството на спорта и БФС.

Красен Кралев - министър на младежта и спорта: Ще търсим една по-голяма сигурност, по-голяма възможност за идентифициране на лицата, които провокират и предизвикват такива инциденти, за да може да им се търси по-голяма лична отговорност.
Младен Маринов - главен секретар на МВР: Полицаите са застрашени при всяка една ситуация. Законът им е дал и съответните правомощия. Въпросът е как по-ефектнивно да се прилагат и как законите да изключват възможностите да се прилагат тези правомощия. Стигнаме ли дотам тези правомощия да се употрябват и да се прилага физически сила, винаги има жертви, пострадали и не е неободимо да се случва, трябва да мислим как да ги избягваме тези неща.
;

Как ще реагира дисциплинарната комисия на БФС ще разберем утре, когато ще е заседанието на Комисията. Имаше и световен отзвук от инцидента вчера.

Британската обществена медия BBC направи хронология на произшествията между двата софийска гранда, инцидентът не беше подминат и от Ройтерс. Вестник „Ню Йорк таймс“ описа двубоя като мач с „особено дълга история на насилие“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Искане за оставка и извинение в НС заради отказан достъп на хора с увреждания
Искане за оставка и извинение в НС заради отказан достъп на хора с увреждания
След КСНС: Към момента няма преки заплахи за националната сигурност на България
След КСНС: Към момента няма преки заплахи за националната сигурност на България