Главният прокурор е разпоредил проверка на полицейския служител, който е разследвал катастрофата на пешеходна пътека в Пловдив на 12 август, когато кола уби 63-годишен мъж на пешеходна пътека. Според Сотир Цацаров полицаят е допуснал редица нарушения и...

Главният прокурор е разпоредил проверка на полицейския служител, който е разследвал катастрофата на пешеходна пътека в Пловдив на 12 август, когато кола уби 63-годишен мъж на пешеходна пътека.

Според Сотир Цацаров полицаят е допуснал редица нарушения и пропуски. Първо, не е арестувал шофьорът - 24-годишният Милан Дивеков, въпреки че е бил установен още същата вечер. Не е тестван на място за алкохол и упойващи вещества в кръвта. Същият е призован устно от разследващия полицай за свидетел на следващия ден.

Прокуратурата е установила, че Милан Дивеков е санкциониран общо 8 пъти. Установено е, че последното нарушение е от 10-ти май 2015 година, като всички наложени му глоби не са платени, но въпреки това не са му отнети контролни точки, нито талонът за управление на автомобил.