НОВИНИ

Полицейската акция в Мъглиж - след нелегално състезание с ромски каруци

Акцията на полицията и жандармерията тази вечер в ромската махала в Мъглиж е била с цел задържането на подстрекателя на днешните сблъсъци между роми и полицаи, при които един униформен пострада. По-рано през деня беше организирана нелегална гонка с двуколки между роми. Заради нерегламентираното състезание е задържан 16-годишен младеж. Районната прокуратура в града започна проверка по случая.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов Десислава Петкова
21:28, 28.10.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Днес по обед около 50 роми с двуколки и каруци решили да си правят състезание, за което нямат разрешение. Заради това блокират и в двете посоки движението на пътя Казанлък -Черганово.

Недоволни шофьори подават сигнал в полицията. Изпратен е един полицейски екип, който не успява да разпръсне ромите. На помощ идват още патрули и състезанието е спряно. Наложило се един от полицаите да произведе изстрел във въздуха със стоп патрон, за да предотврати сблъсъци, тъй като се създало напрежение

Павлин Коцев, началник сектор "Охранителна полиция": В рамките на около 5 минути на мястото се събират още около 50 роми, които започват да се държат грубо, обиждат, блъскат служителите и единият от тях дори ухапва по ръката и по гърдите полицая, при което служителят на реда възпроизвежда изстрел и цялата тълпа се разпръсква.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десета кръгла маса за българите в Бесарабия, Таврия и Крим
Десета кръгла маса за българите в Бесарабия, Таврия и Крим
Лошото време в Италия взе пет жертви
Лошото време в Италия взе пет жертви