НОВИНИ

Полицейската приемна в "Шекер махала" - готова до края на ноември

Полицейската приемна в "Шекер махала" ще бъде готова до края на месеца, стана ясно днес след като вицепремиера Валери Симеонов инспектира обекта. Очакванията на гражданите са за повече спокойствие и по-голяма сигурност, както това стана в ромския квартал на Асеновград, където вече работи подобна приема.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Сашка Пушкова
18:10, 22.11.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Полицейската приемна ще струва 35 000 лева, а очакванията са битовата престъпност в района да намалее.

Валери Симеонов - вицепремиер на Република България: "Там, където се появява напрежение, в общи линии модела на действие вече го схванахте (особено в Пловдив), вие го разбрахте какъв е моделът, ще се прилага навсякъде този модел."

В момента се провеждат конкурси за попълване с кадри на полицейските управления в Пловдив и региона, каза директорът на полицията старши комисар Атанас Илков.

Старши комисар Атанас Илков - директор на ОД на МВР-Пловдив: "Тук ще започнем с около 5 човека е идеята с оглед на един по-късен етап да увеличим този брой служители в зависимост от възможностите, с които разполагаме."

Гражданите се оплакаха от шумните сватби и незаконното строителство в квартала. Вицепремиерът обеща, че скоро проблемът ще бъде решен със законни средства.

Валери Симеонов - вицепремиер на Република България: "Законът за шума и вредните въздействия от него, тъй че очаквайте ще има много много сътресения и емоции. Проектът се завършва сега, но той ще сложи край на тези шумни оргии, от които страда не само Пловдив, но страда и цяла България."

Предстои отваряне на полицейски приемна и в ромската махала в Стара Загора – съобщи още вицепремиерът Валери Симеонов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Може ли дуалното обучение да задоволи глада за качествени кадри?
Може ли дуалното обучение да задоволи глада за качествени кадри?
Главният прокурор поиска проверка за язовир Бели Искър
Главният прокурор поиска проверка за язовир "Бели Искър"