За втора поредна нощ се проведе акция на МВР и НАП в Слънчев бряг. Късно снощи в курорта бяха проверени собственици на луксозни автомобили, чиито доходи тепърва ще се изясняват. Не са открити съществени нарушения, задържан е един криминално проявен. До момента са проверени над 400 души. Иззети са малко над 170 литра контрабанден алкохол от заведенията.

Слънчев Бряг, Несебър

Проверките започнаха малко преди полунощ. Екипи на НАП и полицията бяха разположени в близост до най-известните заведения в курорта. Униформените проверяваха за крадени коли, наркотици и оръжие.

За цялата нощ бяха проверени над 30 лъскави лимузини. Доходите на собствениците им ще бъдат проверени от НАП.

Николай Стоилков, Икономическа полиция ОДМВР-Бургас: "Абсолютно цялата информация тази вечер събрана от криминална полиция ще бъде анализирана и ще бъде установено, това което ни интересува. Гарантирам ви."
Марио Кирев: Трябва да има такива проверки. Какви доходи са нужни за такъв автомобил? Аз живея в Германия от 15 години. Там такъв автомобил кара всеки втори. Той не е скъп.
БНТ: Откъде имате доходи за този автомобил? - Играл съм в Ювентус. Не съм забъркан в никакви неща, за да се притеснявам.

Сред проверените беше й Юлия, чийто автомобил е подарък от любимия. Момичетата в колата признават, че не се притесняват след престрелката в курорта: "Празнуваме моминско парти и няма как да го отложим. Точно при закриване на сезона пак имаше престрелка. Бързо се изнесохме."

След полунощ проверките продължиха в нощните заведения, които бяха пълни предимно с чужденци.

- Днес е първата ни вечер тук. Не знаем нищо за стрелбата. Засега нямаме проблеми тук.

- България е страхотна държава. Има много красиви жени. Алкохолът е евтин. Купонът е супер.

За две поредни нощи в Слънчев бряг бяха проверени 25 заведения и над 50 лимузини. Единствените нарушения бяха свързани с неиздаване на касови бележки. В нито един луксозен автомобил не бяха открити наркотици и оръжие.