Пловдивската окръжна прокуратура повдигна обвинение за вземане на подкуп на заместник началника на Трето районно управление на МВР в града Стоян Павлов. Той е прикривал група за телефонни измами и е взел от тях 300 лева. Парите са дадени от възрастен човек, който предал на престъпниците сумата от 1300 лева. Павлов е задържан в ареста за 72 часа. Очаква се прокуратурата да поиска от съда да му бъде наложена постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.

Пловдив

Задържаха полицейски шеф в Пловдив по подозрение за участие в телефонни измами

Задържаха полицейски шеф в Пловдив по подозрение за участие в телефонни измами

Заместник-началникът на Трето районно управление в Пловдив Стоян Павлов, е бил арестуван по подозрение, че е участвал в схема за телефонни измами. Тов...

Разследващите са установили, че полицаят Стоян Павлов е бил близък приятел на един от измамниците. Те прилагали схемата с мним полицейски инспектор, който молел възрастни хора да помогнат за разкриване на телефонни измами. Павлов е имал информация за схемата, но вместо да съобщи в полицията, е помагал на престъпниците срещу заплащане.

Румен Попов - окръжен прокурор на Пловдив: Консултира извършителите и част от свидетелите, провежда срещи с тях, след като задържат така наречените мулета след последната измама за 1300 лева, се установява че това е полицейския служител Стоян Павлов. В най-общ смисъл може да се каже че им е давал обещания преди и след това ако имат проблеми с полицията или с който и да била да им помага.

Двама от участниците в последната измама са били задържани. Единият е пренасял парите и вече е обвиняем, а другият е шофьор и е свидетел по делото.Третият участник в схемата, който е приближен до бившият полицейски шеф, в момента се издирва. Според директора на пловдивската полиция, Павлов носи лична отговорност за действията си и не може да се говори аз занижен контрол.

ст. комисар Атанас Илков - директор на ОД на МВР-Пловдив: Тук има бездействие от самия служител наред с другото действие, което е извършил, на всички съвещания се коментира тази наболяла тема за телефонните измами и всеки ден и служител е ангажиран и с противодействието и с превантивната кампания.

За извършеното от полицая престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Прокуратурата повдигна обвинение в подкуп на полицейския началник от Пловдив

Прокуратурата повдигна обвинение в подкуп на полицейския началник от Пловдив

Пловдивската окръжна прокуратура повдигна обвинение за вземане на подкуп на заместник началника на Трето районно управление Стоян Павлов.