НОВИНИ

МВР издирва 8 души след престрелката в Слънчев бряг

Полицията в Бургас издирва осем души след престрелката в Слънчев бряг. Преди минути от полицията разпространиха снимките на групата. Сред тях е 34-годишният Божидар Георгиев, който е сочен за тартор на бандата. Остава тежко състоянието на ранения Димитър Желязков, след стрелбата, където беше убит неговия бодигард. Няма данни хората на Очите, които са били над 30 човека, да са били въоръжени с бухалки или брадви, но е ясно, че нападението е било за саморазправа. След престрелката при огледа на местопроизшествието полицаите са открили и иззели три пистолета.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
15:33, 09.06.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Огледът продължил цялата нощ, казаха разследващите.

Любомир Петров-апелативен прокурор
Като са намерени множество предмети относими към предмета на разследване по делото, включително над 30 гилзи, нож, намерени и иззети са три пистолета. Един газов пистолет от човек от обкръжението на Димитър Желязков, едно огнестрелно оръжие-законно притежавано от лице от тъй наречените "стрелци" и пистолет "Макаров" със заличени номера, до тялото на убития.

Снощната престрелка се квалифицира като опит за убийство и убийство и законът предвижда затвор до 25 години или до живот без замяна, каза прокурор Петров. Според разследващите до саморазправата се стигнало след като хората на собственика на ресторанта по-рано през деня вчера пребили един от приближените до Митьо Очите. Самият Димитър Желязков продължава да е в критично състояние и днес следобед отново е бил подложен на операция.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът определи стрелбата в Слънчев бряг като махленска свада
Премиерът определи стрелбата в Слънчев бряг като махленска свада
Постоянен арест за мъжа, направил опит да убие шефа БОП в Силистра
Постоянен арест за мъжа, направил опит да убие шефа БОП в Силистра