НОВИНИ

​Полицията издирва участници в бой на плажа в Несебър

Полицията издирва участниците в бой на плажа в Несебър. В социалните мрежи бяха разпространени любителски кадри, на които се вижда как скандал между туристи и спасители прераства в жесток бой. Причината за инцидента е забележка към спасител, че опипвал давеща се жена, твърдят негови колеги от Южния плаж в Несебър.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
19:07, 30.08.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

В неделя имало бурен вятър и силно вълнение и спасителите на Южния плаж на Несебър издигнали "червен флаг", с който се забранява къпането в морето. Част от туристите, обаче не се подчинили, а една жена започнала да се дави.

Здравко Кутрев - старши спасител: Колегата влиза, притича се на помощ, при което получава нещо, което е недопустимо при изпълнение на служебният му дълг, получава агресия, получава удар.
Цветелина Рандева - говорител на ОДМВР-Бургас: Всъщност е извадена летовничка, която се е завъртяла по някакъв начин в ръцете на спасителя, като по неговите думи същият е бил ударен от неин близък, който го обвинил затова, че опипва летовничката.

Боят между туристи и спасители е заснет с телефон и качен в социалните мрежи в понеделник. Полицията се самосезира и започна разследване на инцидента.

Цветелина Рандева - говорител на ОДМВР-Бургас: Размяна на удари между спасителя и плажуващи, към момента самоличността на спасителите е установена, но самоличността на втората страна, участници в инцидента, все още е в процес на установяване от служители на Районното управление в Несебър.

До този момент няма жалба в полицията, а качеството на записа е лошо и това затруднява откриването на туристите, участвали в сбиването.

Една от версиите, по които се работи е, че става дума за група, която е била на плаж само за уикенда. Спасителите казват, че подобни инциденти не са рядкост на плажа в Несебър, като конфликтите били най-често словесни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
30 години от рекорда на Стефка Костадинова
30 години от рекорда на Стефка Костадинова
Жители на Асеновград се оплакват от безводие и разкопани улици
Жители на Асеновград се оплакват от безводие и разкопани улици