НОВИНИ

Полицията задържа датски изобретател на подводници за убийство

Датски изобретател на подводници Петер Мадсен беше задържан от полицията заради предпологаемото убийство 30-годишната журналистка Ким Уол. По-рано днес полицията откри останките от подводница, направена от изобретателя, на борда на която жената е била забелязана по-рано през седмицата. В останките от съда не е намерен никого. За озадачаващата история пише агенция Ройтерс.

полицията задържа датски изобретател подводници убийство
bnt avatar logo
от БНТ
15:12, 13.08.2017
Чете се за: 00:30 мин.
Още

Предприемачът, изобретател, авиационен и морски инженер Мадсен беше изправен на изслушване пред съда в събота, за да свидетелства за изчезването на 30-годишната журналистка. По думите му пред съда, в четвъртък той наистина качил жената на личната си подводница и след това я оставил в Копенхаген. Адвокатът на изобретателя отрича той да е извършил убийство.

Според полицията 17-метровата подводница е била потопена нарочно в залива Коге на юг от Копенхаген, но останките ѝ бяха извадени от морското дъно.

;

Според Би Би Си Мадсен е изобретател и ракетен инженер, който лично е проектирал и построил подводницата UC3 „Наутилус“ през 2008-а година със средства, събрани чрез доброволно финансиране. След спор с доброволците, които поддържат съда, собствеността му е прехвърлена на Мадсен.

Изобретателят също така е основал две частни фондации, чиято цел е да са първите недържавни компании, които ще изпратят човек в космоса. Организациите обаче са в спор, предава Би Би Си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нено Димов започна работна среща с местните общности по казуса Калиакра
Нено Димов започна работна среща с местните общности по казуса "Калиакра"
Български гражданин е задържан за трафик на мигранти в Румъния
Български гражданин е задържан за трафик на мигранти в Румъния