Каталунската полиция потвърди, че застреляният по време на акция в Субиратс мъж е атентаторът, извършил нападението в Барселона от миналата седмица. Това е 22-годишният мароканец Юнес Абуяакуб, който в четвъртък вряза микробус в тълпа пешеходци на булевард „Ла Рамбла“ в каталунската столица, отнемайки живота на 13 души.

„Потвърждаваме, че човекът, който е застрелян по време на инцидента в Субиратс (на 60 км от Барселона – бел. Ред.), е извършителят на терористичното нападение в Барселона“, написаха в „Туитър“ от каталунската полиция.

Карлес Пучдемон, премиер на Каталуния: Малко преди 17 часа каталунската полиция застреля Юнес Абуякуб - организатор и главен извършител на атаката в Барселона. Искам да благодаря на каталунската полиция, че свърши работата си по възможно най-добрия начин, с проява на изключителна дискретност и професионализъм.

По-рано беше съобщено, че силите за сигурност са убили мъж, за когото се предполага, че е имал колан с експлозиви.

Какво знаем до момента за разследването на атентата в Барселона?

Какво знаем до момента за разследването на атентата в Барселона?

15 жертви, повече от 120 ранени и един терорист в неизвестност - това е равносметката от атентатите в Испания до този момент. Броят на загиналите се у...

Мъж, носещ колан с експлозиви, е застрелян в Испания

Мъж, носещ колан с експлозиви, е застрелян в Испания

Има вероятност издирваният за нападението в четвъртък терорист да е заловен. Това съобщиха преди минути испански медии. Той е застрелян в Субиратс бли...