НОВИНИ

Полицията проверява кмета на Хасково Добри Беливанов

Полицията проверява кмета на Хасково Добри Беливанов заради разписано и подпечатано уведомление за отпуск от негово име, но в негово отсъствие. Сигналът е подаден от председателя на Общинския съвет Таня Захариева. Според нея няма как градоначалникът, който е в чужбина, да е разписал документа. На днешното заседание на Общинския съвет опозицията поиска кметът да подаде оставка, а местният парламент да се разпусне.

bnt avatar logo
от БНТ
16:07, 29.09.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

В отсъствието на кмета Добри Беливанов, общинският съвет му избра заместник за ден. Градоначалникът трябваше да е на работа от днес, но пуснал уведомление за удължаване на отпуска си, без да посочи кой да го замества. И именно заради уведомлението, подписано от името на кмета в негово отсъствие, е и подаденият сигнал в полицията.

Таня Захариева, председател на Общинския съвет в Хасково: Върху уведомлението имаше подпис, който собственоръчно положен от кмета и наподобяваше на печат-подпис. Поради тази причина, тъй като аз знам, че кметът не е в България буди безпокойство. Най-малкото поради тази причина сигнализирах полицията. Ако действително има такъв подпис-печат, а явно има, може да бъде използван за подписване или и подпечетване на други документи.

Политическият скандал в Хасково отекна и в залата на общинския съвет. От опозицията „Коалиция за Хасково“ дадоха лоша оценка за управлението на кмета Беливанов. От трибуната съветникът Георги Пеев призова общинският съвет да се разпусне и да се пристъпи към избори. Според Пеев почти няма докладни без грешки, взимат се незаконосъобразни решения, а общината се управлява „със заклинания“.

;
Георги Пеев, общински съветник от „Коалиция за Хасково“: Най-разумният ход в този момент е кметът Добри Беливанов да си подаде оставката моментално. Общинският съвет да се саморазпусне, както предвижда закона и след това думата имат хората. На поправителен.

Ще има ли нови избори в Хасково ще стане ясно едва, когато Добри Беливанов се върне в града.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържан е служител на КАТ с 36 000 лева подкуп
Задържан е служител на КАТ с 36 000 лева подкуп
Оръжейниците от „Емко“ отново излязоха на протест
Оръжейниците от „Емко“ отново излязоха на протест