НОВИНИ

Полицията разби мрежа за превоз на мигранти от Унгария към Германия

Общо 17 души са били задържани в различни страни по подозрение, че са помогнали на около 1000 мигранти да стигнат от Унгария до Германия, предаде ДПА.

полицията разби мрежа превоз мигранти унгария германия
bnt avatar logo
от БНТ
21:47, 25.07.2016
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Смята се, че престъпната група е транспортирала бежанци от Сирия, Афганистан, Ирак и Иран в малки групи, като ги е разпределяла в коли. Те са плащали по 700 евро, за да преминат от Унгария през Австрия до Германия и 2400 евро за пътуване до Франция, съобщава австрийската полиция.

Престъпната група е използвала полски и германски шофьори, както и живеещи в Австрия чеченци, съобщава полицията. В цитирано от Ройтерс изявление на полицията се съобщава, че повечето от участниците в групата са били от руската Чеченска република, а лидерът е сириец, живеещ в Будапеща.

Разследващите органи са попаднали на следите им през септември. Последните седем заподозрени са били задържани миналата седмица в Австрия, Берлин и Будапеща, отбелязва ДПА.

Групировката често е използвала обходни маршрути, включително през Словакия. Арестите са извършени в Австрия, Унгария и Словакия, съобщава ТАСС.

Полицията е претърсила десетина жилища и е открила пари, оръжия и бижута. Следователите проучват дали извършителите са били замесени и в други престъпления, отбелязва ДПА.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Конгресът на демократическата партия на САЩ започва със скандал
Конгресът на демократическата партия на САЩ започва със скандал
37 милиона лева за пречиствателна станция
37 милиона лева за пречиствателна станция