Лондонската полиция разглежда пътния инцидент край британския парламент като терористичен акт, съобщиха от Скотланд Ярд. По-рано днес лек автомобил се вряза в загражденията, поставени край сградата на британския парламент. Шофьорът на колата е задържан. Двама души са ранени. Полицията установява самоличността на мъжа и мотивите му.

© БТА

Инцидентът стана тази сутрин в 9.37 часа българско време. Мъж, управляващ сребрист "Форд Фиеста", се отклонява от пътя, удря няколко велосипедисти и пешеходци и се врязва в загражденията на британския парламент.

Мъжът е задържан по подозрение за тероризъм, заяви на пресконференция пред медиите комисар Нейл Басу от лондонската полиция. По думите му нападателят е около 20-годишен, самоличността му се установява, но той отказва да съдейства.

Двама души са закарани в болница - мъж и жена. Пострадалият мъж вече е изписан. Състоянието на жената е тежко, но не е животозастрашаващо. Друг мъж е получил лекарска помощ на мястото на инцидента, но е отказал да постъпи в болница.

Полицията не е открила оръжия в автомобила. Предполага се, че мъжът е действал сам, но мотивите му все още не са ясни.

На мястото на инцидента има въоръжени служители на полицията, води се разследване.

От Скотланд Ярд призоваваха за съдействие всички, които имат информация за задържания или са заснели инцидента.

Кола се вряза в огражденията на британския парламент в Лондон

Кола се вряза в огражденията на британския парламент в Лондон

Кола се вряза в огражденията около британския парламент в Лондон, предадоха световните агенции, като се позоваха на полицията в столицата на Великобри...

Към момента няма данни за пострадали българи при инцидента в Лондон

Към момента няма данни за пострадали българи при инцидента в Лондон

По информация на българското посолство в Лондон няма данни за пострадали български граждани при инцидента, при който тази сутрин в 7.37 часа местно вр...