НОВИНИ

Полицията разби схема за изработване и разпространение на фалшиви документи

Служители на ГДНП и ОДМВР-Пловдив разкриха схема за изработка и разпространение на неистински документи. В операцията са участвали и служители на СДВР, действията са наблюдавани от Софийската районна прокуратура, съобщава пресцентърът на МВР.

bnt avatar logo
от МВР
12:39, 12.11.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
полицията разби схема изработване разпространение фалшиви документи

Специализираната полицейска операция е реализирана на територията на София и Пловдив. Задържани са петимата участници в престъпната схема. Установено е, че единият от тях се е занимавал с производството на неистинските документи, други трима изпълнявали ролята на посредници, сред задържаните е и техен клиент.

Действията по разследването са започнали в София. При обиските и претърсванията на адреси и автомобили са намерени и иззети неистински документи. Операцията продължила на територията на Пловдив. При процесуално-следствените действия на частни адреси е открита и печатница за неистински документи. Оттам са иззети голяма количество неистински документи и фалшива валута - лични карти, шофьорски книжки, чужди паспорти, разрешителни за превоз на опасни товари.

Намерени са и материали и техника за изработването им. Работата по изясняването на случая продължава под надзора на Софийската районна прокуратура, се посочва в съобщението. Отбелязва се, че схемата е разкрита с участието на отдел "Криминална полиция", "Икономическа полиция" и "Разследване" при Главната дирекция "Национална полиция", "Икономическа полиция" при ОДМВР - Пловдив, и СДВР.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Северното Черноморие отново е снимачна площадка на Боливуд
Северното Черноморие отново е снимачна площадка на Боливуд
​Наука без право на глас
​Наука без право на глас