Полицията в Германия разследва възможна ислямска връзка по случая с взривовете срещу автобуса на немския футболен отбор Борусия Дортмунд. Близо до мястото на инцидента е намерено писмо, в което се споменава нападението на Коледния базар в Берлин и военните операции в Сирия. Все още не е ясно до колко посланието е достоверно, в момента тече експертиза на съдържанието.

© БТА

Германските медии напомнят, че за нападението в Берлин отговорност пое терористичната групировка Ислямска държава, но не изключват възможността писмото да е опит за заблуда на разследването. Другата работна хипотеза търси връзка между експлозиите и крайно леви организации.

Германските следователи проверяват и второ писмо, публикувано в антифашистки онлайн портал. То гласи, че атаката е отмъщение за мекия подход на отбора към неонацистките и расистките си фенове, предава Ройтерс. При взрива пострадаха двама футболистът на Борусия Дортмунд - Марк Бартра и полицай. Говорител на канцлера Ангела Меркел заяви, че те е потресена от случилото се.

Ангела Меркел е ужасена от нападението срещу автобуса на Борусия Дортмунд

Ангела Меркел е ужасена от нападението срещу автобуса на Борусия Дортмунд

Германската канцлерка Ангела Меркел е ужасена от отвратителното нападение с експлозиви, извършено снощи срещу футболния отбор Борусия Дортмунд, заяви...