НОВИНИ

Полицията разследва възможна ислямска връзка за експлозиите в Дортмунд

Полицията в Германия разследва възможна ислямска връзка по случая с взривовете срещу автобуса на немския футболен отбор Борусия Дортмунд. Близо до мястото на инцидента е намерено писмо, в което се споменава нападението на Коледния базар в Берлин и военните операции в Сирия. Все още не е ясно до колко посланието е достоверно, в момента тече експертиза на съдържанието.

bnt avatar logo
от БНТ
15:14, 12.04.2017
Чете се за: 00:19 мин.
По света

Германските медии напомнят, че за нападението в Берлин отговорност пое терористичната групировка Ислямска държава, но не изключват възможността писмото да е опит за заблуда на разследването. Другата работна хипотеза търси връзка между експлозиите и крайно леви организации.

Германските следователи проверяват и второ писмо, публикувано в антифашистки онлайн портал. То гласи, че атаката е отмъщение за мекия подход на отбора към неонацистките и расистките си фенове, предава Ройтерс. При взрива пострадаха двама футболистът на Борусия Дортмунд - Марк Бартра и полицай. Говорител на канцлера Ангела Меркел заяви, че те е потресена от случилото се.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деца от Благоевград твориха във Великденска работилница
Деца от Благоевград твориха във Великденска работилница
Дейли мейл ще плати милиони като обезщетение на Мелания Тръмп
"Дейли мейл" ще плати милиони като обезщетение на Мелания Тръмп