Видеото на джип, затънал в пясъка на плажа „Перла" край Приморско, което след публикацията в социалните мрежи, предизвика вълна от възмущение, провокира спешна проверка, извършена от министъра на туризма Николина Ангелкова. Ще бъде наложена глоба на концесионера, а полицията ще изяснява вината на шофьора на мощния автомобил.

Приморско

Клип заснет от туристи на плажа показва как тежката машина не може да излезе от водата, след като е закарала джет до там. В опит да бъде изтеглен джипът на плажа е докаран дори и багер.

Лъчезар Захариев- концесионер на плажа: Човекът влиза с джипа през този подход и стига до морето, където в рамките на 30-40 секунди успява да се окопае. Преградите са махнати, табелите не са спазени и устната забележка на момчето, което е било във водния коридор като представител на водния коридор, е пренебрегната и джипът се е озовал в морето.

Собственикът на джипа заяви, че на това място е нямало нито табели, нито бариери.

Христо Щърбанов - собственик на джипа: Това е воден коридор, където е забранено плажуването, винаги има место да се обърне, да се паркира и да се излезе безопасно. Проблемът беше, че вълната е взела малко пясък, затъва се, не е за първи път, случва се, който се занимава с това, знае.

Концесионерът каза, че единственото, което е в неговите пълномощия, е да поставя табели, че е забранено карането на автомобили и бъгита по пясъка. Заради скандалния случай обаче Министерство на туризма ще наложи веднага глоба на концесионера.

Николина Ангелкова - министър на туризма: Тук глобата е 6 хиляди лева и при повторно нарушение още след края на настоящия сезон договорът ще бъде прекратен.

В изясняването на случая ще се занимае полицията. Заради случката обаче предстоящото през уикенда традиционно международно състезание с джетове няма да се състои, заяви концесионерът.