НОВИНИ

Полицията в Германия арестува 400 души при безредици в Щутгарт

Стотици демонстранти влязоха днес в сблъсъци с полицията в югозападния германски град Щутгарт пред сградата, в която се провежда конгрес на дясната популистка партия "Алтернатива за Германия".

bnt avatar logo
от БТА
13:51, 30.04.2016
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Германската полиция съобщи, че е задържала 400 демонстранти, опитали се да блокират достъпа до сграда. Някои демонстранти запалиха гуми и хвърляха пиратки по полицията. Заради безредиците бе забавено началото на партийния конгрес. Повече от 1000 души от службите за сигурност са разположени на терен, за да не позволят сблъсъци между членове на АзГ и стотици левичари, събрали се пред сградата на протест.

Въпреки това демонстранти и партийни членове влязоха в схватки. "Няма място за нацистка пропаганда!", скандираха близо до сградата група протестиращи. Основаната през 2013 г. партия призоваваше преди за излизане на Германия от еврозоната, но в последствие започна да отстоява антиимигрантски и ислямофобски позиции.

АзГ откри днес в Щутгарт годишния си конгрес, в който се очаква да участват 2400 нейни членове. Очаква се през уикенда партията за пръв път през трите си години съществуване да приеме програма. Сред предложенията, които ще бъдат гласувани, са забрана за минарета, забрана за мюезините да призовават вярващите за молитва и забрана за носене на забрадки. Младата партия ще гласува също така за сближаване с френския Национален фронт и с Австрийската партия на свободата в Европейския парламент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благодатният огън слезе от Небето в църквата на Божи гроб (СНИМКИ и ВИДЕО)
Благодатният огън слезе от Небето в църквата на Божи гроб (СНИМКИ и ВИДЕО)
Бионсе оглави британската класация за албуми
Бионсе оглави британската класация за албуми