НОВИНИ

Полицията в Лондон не откри заплаха в района на "Оксфорд Съркъс"

Смут в центъра на Лондон тази вечер. Полицията евакуира търговска улица и затвори една от най-оживените метростанции - Оксфорд съркъс. Причина за извънредните мерки бяха множеството подадени сигнали за стрелба в района. След разследване на полицията, заплаха не беше открита. Случаят приключи за 90 минути. Паника. Бягащи хора и неизвестност. Така протекоха първите минути на евакуацията на "Оксфорд Съркъс".

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
23:03, 24.11.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света
полицията лондон откри заплаха района оксфорд съркъс

Една от най-оживените метростанции в Лондон беше затворена, а тежковъоръжени полицаи влязоха в търговските обекти. Първоначално властите, съобщиха че се отзовават на множество сигнали за стрелба и третират случая като терористичен. След това бяха затворени две близки метростанции - "Бонд стрийт" и "Тотнъм корт роуд".

Антъни, минувач: "По принцип си вървях по улицата и изведнъж всички започнаха да бягат срещу мен. Паника, хаос, абсолютна лудост. Какво можех да направя, освен да се обърна и да започна да бягам и аз? След 10 минути всичко се повтори, дори стана по-зле. Никой не знаеше какво става. Лудост."

След щателен оглед на района органите на реда обявиха, че не са открили никакъв заподозрян, нито доказателства, че е имало стрелба, както бе съобщено по-рано. Няма сериозно пострадали хора. Една жена е пострадала при настъпилата паника, когато хората са напускали метростанция "Оксфорд Съркъс".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мащабна операция в Египет след атентата
Мащабна операция в Египет след атентата
Силите за сигурност на Египет са ликвадирали 30 терористи
Силите за сигурност на Египет са ликвадирали 30 терористи