Френското правосъдие разследва опит за убийство с нож на 7 души в централната част на Париж. Нападението е от изминалата нощ. Властите твърдят, че това не е терористична атака.

Железен прът бил първото оръжие, с което нападателят се опитал да нарани случайни минувачи по алея в централен район на Париж малко преди 11 ч. Играчи на петанк били наблизо и чули викове. Полицията изрази специална благодарност за действията им.

Жан-Мишел Юге, представител на полицейски съюз: Те замерили нападателя с топки за игра, за да го спрат. Смелостта и гражданската им реакция заслужават похвала.

Една от тежките топки ударила атакуващия по главата. Той изпуснал железния прът и побягнал, но извадил нож и пробол други минувачи преди да бъде задържан. Двама от ранените са британски туристи. Всички пострадали са настанени в болница.

Според служител на правосъдието, нападателят е афганистански гражданин. Свидетели разказват, че той атакувал хората мълчаливо и не издал звук дори когато бил ударен от топките. Поведението му напомняло за това на дрогиран човек.

Седем души бяха ранени при нападение с нож в Париж

Седем души бяха ранени при нападение с нож в Париж

Седем души са ранени, четирима от които тежко, при нападение с нож в Париж. Малко преди полунощ местно време мъж атакува двама мъже и една жена с мета...