НОВИНИ

Полицията в Париж: Нападението срещу 7 души с нож не е терористичен акт

Френското правосъдие разследва опит за убийство с нож на 7 души в централната част на Париж. Нападението е от изминалата нощ. Властите твърдят, че това не е терористична атака.

Милен Атанасов
от Милен Атанасов
19:42, 10.09.2018
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Железен прът бил първото оръжие, с което нападателят се опитал да нарани случайни минувачи по алея в централен район на Париж малко преди 11 ч. Играчи на петанк били наблизо и чули викове. Полицията изрази специална благодарност за действията им.

Жан-Мишел Юге, представител на полицейски съюз: Те замерили нападателя с топки за игра, за да го спрат. Смелостта и гражданската им реакция заслужават похвала.

Една от тежките топки ударила атакуващия по главата. Той изпуснал железния прът и побягнал, но извадил нож и пробол други минувачи преди да бъде задържан. Двама от ранените са британски туристи. Всички пострадали са настанени в болница.

Според служител на правосъдието, нападателят е афганистански гражданин. Свидетели разказват, че той атакувал хората мълчаливо и не издал звук дори когато бил ударен от топките. Поведението му напомняло за това на дрогиран човек.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар пламна на метри от къщи край карловското село Войнягово
Пожар пламна на метри от къщи край карловското село Войнягово
В Германия започна мегаделото срещу Фолксваген
В Германия започна мегаделото срещу "Фолксваген"