НОВИНИ

Полицията в Шумен разкри въоръжен грабеж

Дързък въоръжен грабеж на денонощен магазин разкри полицията в Шумен. Разплитането на престъплението станало от запис на охранителната камера. Извършителите на обира са трима, които са вчера задържани във Варна със съдействието на варненската полиция. Срещу тях е повдигнато обвинение.

bnt avatar logo
от Здравка Русева
17:04, 03.05.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
полицията шумен разкри въоръжен грабеж

Обирът станал в нощта на 27 март. Маскирани и въоръжени мъже нахлули в магазина и заплашили продавачката. Взели оборота от 1000 лева и личните пари от портмонето на жената и избягали. Полицията потърсила съдействие от гражданите и разпространи кадри от видеокамера.

Ялчън Расим, директор на ОД на МВР
След публикуването на тези снимки ние получихме много обаждания, сигнали от граждани. Нито един от тях не се оказа действителен.

Друга камера на фасадата на частна къща в квартала заснела колата на крадците. На кадрите се виждал ясно автомобилът, но не и регистрационната му табела. Въпреки това полицията открила крадците.

Ялчън Расим, директор на ОД на МВР
Направиха пълни самопризнания. Бяха извършени претърсвания в автомобилите, които притежават. Бяха намерени дрехи, вещи , пистолетът, с който беше извършен въоръженият грабеж.

При разследването униформените установили, че няколко месеца по-рано тримата мъже влезли по същия начин в магазин и заплашили продавачката. Тя запазила самообладание и натиснала паник бутона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хапче замества тренировките и гори мазнини
Хапче замества тренировките и гори мазнини
Изложба „Изкуството срещу тютюнопушенето” представиха ученици в Благоевград
Изложба „Изкуството срещу тютюнопушенето” представиха ученици в Благоевград