Дързък въоръжен грабеж на денонощен магазин разкри полицията в Шумен. Разплитането на престъплението станало от запис на охранителната камера. Извършителите на обира са трима, които са вчера задържани във Варна със съдействието на варненската полиция. Срещу тях е повдигнато обвинение.

Обирът станал в нощта на 27 март. Маскирани и въоръжени мъже нахлули в магазина и заплашили продавачката. Взели оборота от 1000 лева и личните пари от портмонето на жената и избягали. Полицията потърсила съдействие от гражданите и разпространи кадри от видеокамера.

Ялчън Расим, директор на ОД на МВР
След публикуването на тези снимки ние получихме много обаждания, сигнали от граждани. Нито един от тях не се оказа действителен.

Друга камера на фасадата на частна къща в квартала заснела колата на крадците. На кадрите се виждал ясно автомобилът, но не и регистрационната му табела. Въпреки това полицията открила крадците.

Ялчън Расим, директор на ОД на МВР
Направиха пълни самопризнания. Бяха извършени претърсвания в автомобилите, които притежават. Бяха намерени дрехи, вещи , пистолетът, с който беше извършен въоръженият грабеж.

При разследването униформените установили, че няколко месеца по-рано тримата мъже влезли по същия начин в магазин и заплашили продавачката. Тя запазила самообладание и натиснала паник бутона.