НОВИНИ

Полицията задържа мъж, измамил румънски гражданин за продажба на автомобил

Полицията задържа мъж, ограбил и измамил румънски гражданин за продажба на автомобил, съобщиха от пресцентъра на МВР.

полицията задържа мъж измамил румънски гражданин продажба автомобил
bnt avatar logo
от БНТ
14:29, 28.02.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Полицаи от Седмо Районно управление „Полиция“ – СДВР са работили по разследването на случая от началото на февруари след сигнал от румънски гражданин, че станал жертва на грабеж. Потърпевшият обяснил пред разследващите, че се срещнал с мъж, с когото установил контакт в социалните мрежи по повод покупка на автомобил.

Чужденецът пристигнал в София, за да се срещне с търговеца и да му предаде парите за колата. Качил се в автомобила на предполагаемия търговец, който малко по-късно, след заплахи и физически сблъсък успял да измъкне от джоба на сакото му 14 500 евро и да избяга. По случая било образувано досъдебно производство.

В процеса на работата по случая служителите от Седмо РУ, сектор „Грабежи”- СДВР и ГДНП установили и задържалби извършителя - 31-годишен с инициали А.Б., пребиваващ на територията на столицата без адресна регистрация. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура, на А.Б. било повдигнато обвинение по чл.198 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Китай обмисля финансова подкрепа за семействата при раждане на второ дете
Китай обмисля финансова подкрепа за семействата при раждане на второ дете
Вулканът Етна отново изригна
Вулканът Етна отново изригна