НОВИНИ

Полицията задържа още един заподозрян във връзка с атентата в Манчестър

Полицията в Манчестър съобщи днес, че е арестувала тази нощ 24-годишен мъж във връзка с атентата от 22 май в концертна зала, при който загинаха 22 души, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
14:03, 03.06.2017
Чете се за: 00:45 мин.
По света
полицията задържа един заподозрян връзка атентата манчестър

Това е 17-ият арест, откакто започна разследването на кървавата атака. Салман Абеди, 22-годишен британец от либийски произход, се взриви на един от изходите на "Манчестър арена" в края на концерт на американската певица Ариана Гранде.

Единайсет души остават в ареста, а шестима бяха пуснати на свобода, без да им бъдат предявени обвинения.
Властите увериха в четвъртък, че са постигнали "значителен напредък" в разследването. Според тях Абеди е напуснал Обединеното кралство на 15 май и се е върнал на 18 май.

Според близък до семейството човек Абеди е бил в Либия няколко дни преди атентата. Германската полиция съобщи, че терористът е направил кратък престой в Дюселдорф. "Купил е материалите за направата на бомбата след връщането си", уточни Ръс Джаксън от полицията в Манчестър.

Баща му и брат му бяха арестувани в Либия, а според тамошните власти двамата братя са били членове на организацията "Ислямска държава"
Жителите на Манчестър се готвят утре за голям благотворителен концерт за жертвите от атентата. Освен Ариана Гранде на него ще пее цяла плеяда изпълнители, включително Роби Уилямс и групата му "Тейк дат", "Блек айд пийс", Кейти Пери, "Колдплей", Джъстин Бийбър, Фарел Уилямс и Майли Сайръс.

Събраните средства ще бъдат преведени на фонда за подпомагане на жертвите от атентата. Организаторите съобщиха, че хората, които са били на концерта на 22 май, могат да гледат на живо утрешния безплатно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-малко 12 души са загинали при взрив в Кабул
Най-малко 12 души са загинали при взрив в Кабул
Евакуираха летище Шарл дьо Гол заради съмнителен пакет
Евакуираха летище "Шарл дьо Гол" заради съмнителен пакет