НОВИНИ

Полицията задържа втория извършител на грабежа в София

Грабеж, преследване и престрелка между полиция и въоръжени мъже в София. Единият от извършителите е загинал. Вторият извършител преди около час беше задържан от полицията. Към този момент няма въоръжени престъпници на свобода, които да се издирват от полицията, свързани с въоръжения грабеж. Това предаде репортерът на "По света и у нас" Явор Симов.

Явор Симов
от Явор Симов
18:06, 28.06.2016 (обновена)
Чете се за: 01:10 мин.
У нас

Около 14:30 часа е получен сигнал за въоръжен грабеж на заложна къща на бул. "Ломско шосе" в столичния квартал Надежда. На място веднага са се отзовали полицейски екипи, които по първоначална информация са започнали да издирват "Фолксваген голф", с който момчето от заложната къща е твърдяло, че двамата маскирани и въоръжени са потеглили.

Впоследствие двамата крадци са се прехвърлили в друга кола - джип "Мицубиши Паджеро", който е подаден за издирване на всички полицейски сили в София и малко след това е засечено неговото движение на бул. "Възкресение", близо до квартал "Разсадника", където четири полицейски коли се опитват да му направят блокада и да го спрат. Извършителите обаче удрят последователно полицейските автомобили.

При катастрофата има пострадали три полицейски и един цивилен автомобил. След това извършителите слизат и започват да бягат, като откриват огън срещу полицаите.

Започва преследване в квартал "Разсадника". Крадците побягват в различни посоки, след което полицаите стреляйки по тях установяват, че единият е ранен. Малко по-късно намира своята смърт.

Илко Илиев - началник на "Криминална полиция", ГДНП: Намерено е оръжието, намерени са вещите, 7.65 боен пистолет. За радост няма пострадали служители на МВР, само материални са щетите, искам да кажа, че няма пострадали граждани. Две са коли са използвани.
;

Слава Богу загинали граждани и полицаи в престрелката няма.

По непотвърдена информация загиналият извършител се казва Христо Терзиев с прякор Ицо полицая. Той е бивш служител на столичното 9-то полицейско управление, работил е като оперативен работник. Преди години решава обаче да мине от другата страна на закона и оттогава започва да се занимава с въоръжени грабежи. Срещу него има обвинения за обир на банка във Враца, за много други златарски ателиета, има дълго криминално досие.

Вторият извършител е задържан в строеж близо до престрелката. Засега няма данни за неговото име или с какво се занимава. Известно е, че е около 45-годишен, висок е 1.70 м и има много татуировки.

Полицаите продължават огледа, защото издирват втория пистолет на престъплението. Отцепен е доста широк периметър, около 4-5 блока.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Среща заради готвените промени в дейността на малките казани
Среща заради готвените промени в дейността на малките казани
Деца от Кюстендил на Space Camp Turkey
Деца от Кюстендил на "Space Camp Turkey"