Полицията в Петрич залови и двамата нападатели на готвачката в детската градина от петричкото село Кърналово, стана ясно днес следобед. И двамата задържани са криминално проявени, регистрирани са за кражби, и живеят в Петрич. Те са на 22 и на 25 години и са направили пълни самопризнания. Образувано е досъдебно производство, каза на брифинг старши комисар Дойчин Дойчинов, директор на ОД на МВР-Благоевград. Припомняме, рано сутринта на 17 септември двамата мъже с качулки нахлуха в кухнята на детската градина в селото, и нападнаха готвачката Валентина Голчева, след което и отнеха сумата от 150 лева. Задържаните остават в ареста.

Старши комисар Дойчин Дойчинов, директор на ОД на МВР-Благоевград: С подробности разказват за случая. Едно от лицата има дядо тук в селото и той е планувал грабежа. Предложил е на приятеля си и заедно са дошли вчера сутринта с кухненски нож взет от дома на единия, и са извършили престъплението. Това е едно спокойно село, няма престъпления, няма кражби и това е може би единичен случай, и аз се радвам, че толкова бързо стигнахме до развръзката.
Валентина Голчева, потърпевша: Веднага се отзоваха на сигнала, тук дежуриха, обход са правили на целия район, неотлъчно до мене, благодаря. Благодаря за хубаво свършената работа. И на двата екипа и от Благоевград и от Петрич, нямам думи. Благодаря и на вас.