НОВИНИ

Полицията затяга контрола в Слънчев бряг

Ще се затегне ли контролът при влизане в Слънчев бряг? След инцидента със стрелбата в най-големия ни морски курорт, МВР започна преговори с ръководството на държавното дружество "Слънчев бряг АД". От управата поискаха полицията да командирова допълнително служители и да ги разположи по всички входове, изходи и възлови артерии в комплекса. Така, според тях, ще има много по-голям контрол върху преминаващите в курорта.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
20:01, 20.06.2016
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

През последните години контролът на влизащите автомобили и безопасността на почиващите в Слънчев бряг се извършваше от държавното акционерно дружество и частна охранителна фирма. Над 300 видеокамери помагаха да се следи актуалната обстановка, но след последните събития от Акционерното дружество ще настояват за по-голямо полицейско присъствие е комплекса.

Цветелина Рандева - говорител на ОДМВР-Бургас: "Частната охранителна фирма ще бъде подменена от 1 юли от униформени служители на полицията, които ще извършват контрол спрямо автомобили и лица, които представляват интерес за служителите на МВР. Тоест те попадат в така наречената рискова група, като това могат да бъдат и луксозни автомобили или пък лица, осъществяващи търговска дейност с акцизни стоки. Съвместно със служители от Националната агенция по преходите ще се засили контролът точно върху акцизните стоки".

От туристическия бранш одобряват подготвяните засилени мерки и контрол.

Георги Николчев - председател на Асоциацията на собствениците в туризма: "Слънчев бряг е направен за организирани туристи и те влизат повечето с автобуси, а не с леки коли. Така че, това че ще проверят някоя и друга лека кола, където има съмнителни елементи - в това няма нищо лошо. Хората се чувстват сигурни когато има полиция и има проверки".

Служители на Икономическа полиция и НАП ще проверяват през целия активен сезон за акцизни стоки и укриване на обороти. При определени обстоятелства е възможно и изграждането на така наречените временни пунктове за проверка, допълниха от полицията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обиски след трагедията в Карелия
Обиски след трагедията в Карелия
Започват данъчни проверки по курортите
Започват данъчни проверки по курортите