НОВИНИ

Полковник Димитров: Обстановката по сигурността в Кандахар остава напрегната

В традиционната предколедна видеоконферентна връзка на военния министър с контингентите ни зад граница, командващят българското формирование в Афганистан полковник Митко Димитров заяви, че обстановката остава напрегната. Отчита се засилена активност на въоръжените опозиционни групировки срещу правителствени обекти и силите на НАТО.

Николай Минков
от Николай Минков
12:31, 20.12.2018
Чете се за: 00:20 мин.
По света
Полковник Митко Димитров, национален командир на 37-и контингент в Афганистан: Обстановката по сигурността в провинция Кандахар и района на летище Кандахар остава напрегната. Обстановката по сигурността в района на Кабул също е напрегната. Напрежението остава високо в цялата страна. Опозиционните въоръжени групировки продължават да демонстрират присъствие, да поддържат висока активност и да провеждат атаки срещу формирования на мисията на НАТО.
Красимир Каракачанов, министър на отбраната: Вие сте офицер с опит, с няколко мисии зад граница. Старайте се така да организирате дейността на контингента, че целият личен състав така като замина, така и да се върне -живи и здрави.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дядо Коледа пристигна във Варна с хеликоптер
Дядо Коледа пристигна във Варна с хеликоптер
Кои са най-рейтинговите висши училища у нас?
Кои са най-рейтинговите висши училища у нас?