НОВИНИ

Половин час преди края на референдума: Не е ясно чий вот ще надделее

Половин час преди официалния край на гласуването във Великобритания все още никой от двата лагера не може да се похвали, че се чувства победител в Референдума. 46 милиона и половина британски граждани гласуват в 382 избирателни района. Последните публично огласени данни за нагласите преди началото на вота дават малка преднина на избралите да останат в ЕС. Единственото друго допитване, което се очаква в полунощ е за телевизия Sky, но авторите изрично предупреждават, че то не е представително, тъй като много от резултатите са дошли по пощата. Повече за атмосферата от изборния ден, вижте прякото включване на Владислав Велев.

Владислав Велев
от Владислав Велев
23:30, 23.06.2016
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Със сигурност и в двата лагера напрежението е голямо, защото няма проучване, което да каже кой лагер ще спечели.Борбата е за всеки глас и до утре сутрин няма да е ясен крайният резултат.

Изборният ден приключва трудно заради времето. Всичко си върви съвсем нормално, няма някаква истерия, но заради проливния дъжд, който валя, една от най-големите гари "Уотърлу" беше затворена. Това попречи на много хора да стигнат навреме до избирателните си бюра. Не е ясно това как ще повлияе на гласуването. Средностатистически на ден през тази гара минават 250 хиляди души. Така че може да предположим, че тази вечер около 100 хиляди души не са могли да се приберат на време, за да гласуват.

В престижната научна институция във Великобритания - London School of Economics са се събрали тази вечер избрани политолози, анализатори и журналисти, сред които и екипът на БНТ, за да бъдем от първите, които ще научат прогнозните резултати и ще ги коментират.

Един от най-известните британски политолози проф. Саймън Хикс коментира пред камерата на БНТ за това какъв ще бъде имиджът на Великобритания независимо от резултатите.

Чуйте коментара му във видеото.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво следва след референдума?
Какво следва след референдума?
Нападателят в кино в Германия носел граната и пояс с експлозиви
Нападателят в кино в Германия носел граната и пояс с експлозиви