НОВИНИ

Полша спира получаването на руски газ заради лошо качество

Полският газопреносен оператор съобщи днес, че спира получаването на руски газ през газопровода Ямар заради лошото му качество, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
18:11, 21.06.2017
Чете се за: 00:31 мин.
По света
полша спира получаването руски газ заради лошо качество

"Газопроводният оператор Газ-Систем (Gaz-System) обявява, че поради лошото качество на природния газ, не може да получава това гориво, за да го вкарва в националната газоразпределителна мрежа от от пункта на газопровода Ямал", се казва в комюнике.

Газът "не отговаря на предписаните параметри за качество", допълва Газ-Систем, уточнявайки, че прекъсването, направено днес в 4 часа по Гринуич (6 часа местно време, 7 часа българско време), ще приключи в петък по същото време.

Спирането няма да се отрази на баланса и сигурността на разпределителната система, управлявана от Газ-Систем, уверява компанията.

Според специализирания полски портал Енергетика24 (Energetyka24) газът, който в момента се доставя от Русия, съдържа прекалено много вода, за да може да бъде използван в Полша. Първата инсталация за сушене на този газ по газопровода се намира в Германия, което означава, че германските клиенти могат да продължат да бъдат обслужвани.

"Това сочи, че отговорността за това събитие е на руснаците", допълва порталът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Болниците в Петрич и Сандански трудно намират млади лекари
Болниците в Петрич и Сандански трудно намират млади лекари
Полицията провежда традиционната акция “Ваканция”
Полицията провежда традиционната акция “Ваканция”