НОВИНИ

Помощите за бедстващите в Албания потеглиха от складовата база на БЧК

Минути след 9 ч. тази сутрин първите камиони с помощи за бедстващите в Албания потеглиха от складовата база на Българския червен кръст в село Лозен.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
12:11, 28.11.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
Акад. Христо Григоров, председател на БЧК: България отново подава ръка и помага. Както на нас са ни помагали по време на бедствия, така и ние помагаме на закъсалите наши албански братя и сестри. Помощта, която даваме е тук пред вас, тя не е малка. Тя е за 5000 човека.

100 бр. 10-местни палатки, 1000 одеяла, хигиенни пакети и храна са само част от помощите, които България предоставя на засегнатите от земетресението албанци.

Акад. Христо Григоров: Ние заедно с Турския червен полумесец направихме така наречения хъб за помощ на Балканите. В него има всичко необходимо за помощ. Ние фактически сега от него вадим - от Българския червен кръст, от Турския червен полумесец, за да помогнем на албанския народ. Това, което го виждате днес, ще бъде изпратено и днес ще бъде на място, на полето при хората и ще им бъде раздавано.
Комисар Тошко Бързилов, началник оперативен център на ГДНП: Ще бъде предоставена и допълнителна помощ от резервите на МВР - 1000 бройки надуваеми дюшеци, които са подготвени и сега се товарят, също ще бъдат изпратени.

От БЧК заявиха, че имат готовност при необходимост да съдействат на Албания и със спасителни екипи и кучета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кола се заби в къща в Смолян
Кола се заби в къща в Смолян
В Дуръс се опитват да спасят затрупано семейство с деца
В Дуръс се опитват да спасят затрупано семейство с деца