НОВИНИ

Помощник държавният секретар на САЩ на посещение у нас

Силната ангажираност на обществото и политическата воля на правителството ще доведат до истинска реформа в съдебната система, която ще осигури ефективно и справедливо правосъдие. Това е заявил премиерът Борисов пред помощник държавния секретар на САЩ за Европа и Евразия - Виктория Нюланд, която е на работно посещение у нас.

помощник държавният секретар сащ посещение нас
bnt avatar logo
от БНТ
18:49, 19.01.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

На срещата Бойко Борисов е поставил също въпроса за безвизови пътувания на българите до САЩ. Във връзка с усилията за овладяване на миграционния криза и заплахите към сигурността, двамата са коментирали взаимодействието в областта на отбраната и са дали висока оценка на сътрудничеството в борбата с тероризма. Обсъдили са и икономическите връзки и енергийната диверсификация.

Борисов е информирал и за стартирането на интерконектора между България и Гърция, както и за подкрепата, която страната ни получава за изграждането на газов хъб „Балкан". Стратегическото партньорство между България и САЩ е от изключителна важност не само за страната ни, но и за региона". Това заявил пред Виктория Нюланд президентът Росен Плевнелиев. Той е изразил удовлетворение от стратегическото партньорство между двете страни, което беше препотвърдено по време на посещението на държавния секретар Джон Кери у нас миналата година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гроздан Караджов: Доверието между ГЕРБ и ДСБ е пречупено
Гроздан Караджов: Доверието между ГЕРБ и ДСБ е пречупено
Излежаването през уикенда е полезно за здравето
Излежаването през уикенда е полезно за здравето