НОВИНИ

Поне 8 руснаци с квоти няма да участват в Рио

11 дни преди старта на Олимпийските игри светът очаква да научи кои руски спортисти ще бъдат допуснати до участие в Рио. Вчерашното решение на Международния олимпийски комитет отпрати отговорността към отделните спортни федерации. Ако се следва повелята на МОК, трябва да бъдат щателно анализирани данните по допинг контрола на всичките над 300 руски спортисти с квоти в много кратки срокове. Все още малцина са федерациите, излезли със становище.

поне руснаци квоти участват рио
bnt avatar logo
от БНТ
22:19, 25.07.2016
Чете се за: 00:32 мин.
Още

Международната федерация по тенис първа реагира, давайки зелена светлина за руснаците. Всичките 7 тенисисти от тази държава ще участват в Рио на основание, че са били обект на стриктен допингов контрол извън територията на Русия.

Позитивни сигнали за Русия, макар и все още не в официална форма, дойдоха от различни федерации като тези по гимнастика, фехтовка, джудо. Нагласите на голяма част от спортните ръководители са по-скоро за индивидуални санкции за уличени състезатели, отколкото за изхвърляне на цели отбори.

Задължително условие, поставено от МОК, е допуснатите до участие руснаци да имат чисто допинг досие. Шефът на руския олимпийски комитет Александър Жуков разкри днес, че поне осем спортисти с квоти са имали допинг-прегрешения в миналото и най-вероятно няма да получат разрешение за участие в Рио.

Със сигурност няма да има руски лекоатлети на Игрите, след като миналата седмица решението на ИААФ за това беше потвърдено от Спортния арбитраж в Лозана.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Синът на Чарли Чаплин в България
Синът на Чарли Чаплин в България
Боян Петров покори Нанга Парбат
Боян Петров покори Нанга Парбат