Центърът по транфузионна хематология на Военно медицинска академия (ВМА) отбелязва 25 години от създаването си с кръводарителска акция, в която се включиха популярни актьори и представители на най-голямата мото организация в страната "Sofia Riders". Сред известните личности, които дариха кръв бяха любими на публиката лица като Владимир Пенев, Ернестина Шинова, Веселин Анчев, Васил Бинев и др.

Едно кръводаряване спасява три човешки живота.

Веселин Анчев - актьор: Дава удовлетворение, определено. Когато ти си го направил, се чувстваш добре, когато за теб са го направили, си благодарен.
Венцислав Мутафчийски - началник на Военно-медицинска академия: Това е начин на усещането към живота по друг начин. Не че на някой му коства да даде 300 мл кръв или 500, но малко хора идват и го правят съвсем целенасочено.

Забележим ръст в броя на кръводарителите отчитат от ВМА: 6 000 хиляди за тази година.

Красимира Терзиева - началник на Първо отделение по кръводаряване, ВМА: Голям процент от нашите кръводарители са военнослужещи и ние много благодарим, че се отзовават.
© БТА
Близо 2000 чужденци от трети държави са работили през лятото във Варненско

Близо 2000 чужденци от трети държави са работили през лятото във Варненско

Близо 2000 чужденци от трети държави са работили в туристическия сектор през лятото във Варненско, съобщи директорът на службата по заетост в областни...

Павлина Николова не е пресмятала колко кръв е дарила за повече от 15 години, през които е активен дарител.

Павлина Николова - втори механизиран батальон, гр. Казанлък: Надявам се да сме помогнали с нещо, много наши колеги даряват редовно кръв. Няма нищо страшно, нека да даряват, все пак има нужда.
Марияна Сиракова - Център по трансфузионна хематология: Превръзката, която се прави, тя е малко по-стегната, държи се между два и три часа. Пият се много течности, физически усилия не трябва да има през деня.
Веселин Анчев - актьор: Няма нещо, което да се усеща като болка или напрежение, наистина е много приятно.

Може да станете безвъзмезден кръводарител, ако сте здрав, имате навършени 18 години и сте на не повече от 65.

Студенти от Варненския МУ с кръводарителска кампания по случай 8 декември

Студенти от Варненския МУ с кръводарителска кампания по случай 8 декември

Студентите от филиала на Варненския медицински университет във Велико Търново решиха да отбележат студентския празник с благородна кампания - да дарят...