НОВИНИ

Пораснали фенове на „Лего“ протестират срещу възрастова дискриминация

Възрастни фенове на „Лего“ заплашиха да подадат оплакване за нарушаване на човешките им права заради въведени възрастови ограничения на първия в Австралия лего център „Legoland“.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:06, 20.04.2017
Чете се за: 00:45 мин.
Още
пораснали фенове лего протестират възрастова дискриминация

Възрастни не могат да влязат в центъра, освен ако не са придружавани от деца на възраст под 17 години. Изключение се прави само при провеждането на специални вечерни посещения само за възрастни, които се организират веднъж месечно, пише британският в. „Гардиън“.

Според изданието редица възрастни без придружители деца са били връщани от игралната площадка, която отвори врати в търговски център в Мелбърн този вторник. Мнозина заявиха също, че вече са си купили годишен пропуск за мястото на стойност от 77 долара, без да знаят за ограниченията.

В същото време децата, посещаващи центъра, насочен към възрастовата група на 3- до 10-годишните, също трябва да са с придружител.

Според законодателството в щата Виктория като нарушение се приема всякаква дискриминация на базата на възраст или родителски статус. Комисарят за човешки права и равни възможности на щата Кирстен Хилтън не пожела да каже дали отказването на достъп до „закрита детска площадка за игра“, както се описва „Legoland“, представлява дискриминация.

Възрастовото ограничение не важи за магазина на „Лего“, а само за центъра, който включва площадка за игра и макет на самия Мелбърн, изграден от 1,5 млн. лего блокчета. То обаче важи във всички 17 останали центрове „Legoland“ по света.

От компанията съобщиха в изявление, че центровете „Legoland“ са „малка, закрита атракция, създадена, за да осигурява безопасна и забавна среда за семейства с деца на възраст между 3 и 10 години“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Месец март е бил необичайно топъл
Месец март е бил необичайно топъл
Мъж загина, след като беше блъснат от влак край Русе
Мъж загина, след като беше блъснат от влак край Русе