НОВИНИ

Пореден ден на протести пред болницата във Враца

Осми ден продължават протестите във врачанската болница. Граждани и медици отново блокираха булеварда пред здравното заведение и поискаха лечебницата да бъде изведена от финансовия колапс, заплатите да се дават редовно, а за болните да има необходимите лекарства. В края на миналата седмица бяха изплатени трудовите възнаграждение за юли, засега закъснението на заплатите е с един месец.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
15:03, 09.10.2017
Чете се за: 00:36 мин.
Още

На извънредно заседание днес медицинският съвет на врачанската многопрофилна болница прие декларация, в която се казва, че въпреки кризисната ситуация медиците са на своите работни места, осигурени са необходимите лекарства и консумативи за нормална работа, а приемът на пациенти не е прекратяван. Липсата на новини от здравното министерство обаче внесе нова доза напрежение след протестиращите лекари.

Надя Димитрова, медицинска сестра: Искаме сигурност, искаме редовно ежемесечно изплащане на заплатите и адекватно лечение на болните.

В днешната блокада се включиха и хора от други населени места извън Враца, които смятат, че не бива да се противопоставят медиците от различните болници в съседни градове и че трябва да се потърси отговорност на виновните за кризата във врачанската болница.

Виктория, гр. Монтана: Да се извикат всички бивши шефове досега и всички кметове на града и да дадат обяснение защо болницата е стигнала до тази голяма загуба.

На пресконференция представители на парламентарната комисия по здравеопазване от БСП обявиха, че трябва да се промени моделът на здравеопазване у нас, така че областните болници да не трупат загуби, а да получават адекватно заплащане за обема и качеството на медицинските услуги.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пламен Манушев бе избран за зам.-председател на политическия комитет на НАТО
Пламен Манушев бе избран за зам.-председател на политическия комитет на НАТО
Над половин милиард лева са дълговете на лечебните заведения​ у нас
Над половин милиард лева са дълговете на лечебните заведения​ у нас