НОВИНИ

Пореден обвинителен акт срещу сина на Ценко Чоков

Пореден обвинителен акт е внесен в Районния съд в Бяла Слатина срещу сина на кмета на Галиче Ценко Чоков, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура. Обвинението срещу 18-годишния Мартин е за причиняване на лека телесна повреда на 19-годишно момче по хулигански и расистки подбуди. Досъдебното производство е приключило за по-малко от месец. Случката с побоя е от 12 януари.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
18:42, 08.02.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Пред дома на пострадалия Радослав Илиев денонощно дежури полицейски патрул. Охраната е поискана от семейството на момчето, което се чувства застрашено.

Радослав Илиев: "Страх ме е за семейството ми, за живота ми, виждате, преди малко ме извикахте, а мен ме беше страх да сляза, защото полицията я нямаше. Току що научихме, че Мартин те е заплашвал отново? - Днес тук се разминахме, и той отвори прозореца на колата си започна да ме псува. И това става пред очите на полицията".

Хората в Галиче коментират, че последната зрелищна акция на прокуратурата и полицията е завършила само с няколко глоби за липса на лични карти и незаконна продажба на риба на пазара, въпреки че очакванията са били да се прекратят нарушенията на Ценко Чоков и синовете му.

Веселин Попов: "Досега, както виждате, наказани ли са по някакъв начин, определено има чувство за безнаказаност при тях".
;

Радослав не вярва, че ще има справедлив процес срещу Мартин Чоков, след като деянието му е квалифицирано само като лека телесна повреда.

Радослав Илиев: "Трябва някой да умре ли, за да го признаят за средна или тежка телесна повреда? Това е пълен абсурд, имах счупване на черепа и мозъчен оток, пия лекарства за това".

От Районната прокуратура в Бяла Слатина отказаха да коментират внесеното обвинение с обяснението, че те са си свършили работата и сега се чака насрочване на делото от съда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава издирването на Чикагото, той във Фейсбук?
Продължава издирването на Чикагото, той във Фейсбук?
17-годишен от Кюстендил е победител в европейския конкурс Млади преводачи
17-годишен от Кюстендил е победител в европейския конкурс "Млади преводачи"