НОВИНИ

Пореден палеж в Галиче

Пореден палеж във врачанското село Галиче, за който потърпевшите - семейство Тушинови, обвиняват кмета Ценко Чоков. Тази нощ в двора на фамилната кравеферма е изгорял напълно джип, въпреки опитите пожарът да бъде потушен.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
22:45, 06.04.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Веселин Тушинов каза, че не вярва в българското правосъдие и смята, че единственият му изход е да напусне селото и страната.

Веселин Тушинов, потърпевш: Това е трети палеж и осмо досъдебно производство срещу неизвестен извършител за мен и моето семейство. Това е положението в Галиче. Това е трети автомобил семеен, който изгоря, изгоря и заведението ми, разбиваха го два пъти, и фермата разбиваха, мене ме пребиха с брадва. Единственият проблем е със семейство Чокови, Ценко и сина му Мартин, с други никога не сме имали проблеми.

За пореден път заварихме вратата на кметството в Галиче заключена. В телефонен разговор кметът Чоков отказа да коментира огнения инцидент.

Късно следобяд от Областната дирекция на МВР във Враца излязоха с официален бюлетин, че при двата огледа на местопроизшествието експертите не са установили данни за умишлен палеж. От Окръжната прокуратура обаче уточниха, че вече е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за умишлен палеж.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сезонът на цъфналите вишни в Япония
Сезонът на цъфналите вишни в Япония
Меморандум за сътрудничество с парламента на Румъния
Меморандум за сътрудничество с парламента на Румъния