НОВИНИ

Пореден протест срещу Вучич в Сърбия

Хиляди протестираха вчера в черногорската столица Подгорица с искане на оставка на президента Мило Джуканович и неговото правителство. Обвиненията към тях за корупция и злоупотреба с власт.А в съседна Сърбия се състоя пореден протест срещу президента Александър Вучич.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
09:02, 03.03.2019
Чете се за: 00:24 мин.
По света

Хиляди сърби отново излязоха на улицата, за да изразят недоволството си от президента Александър Вучич и с искане за неговата оставка, свобода на медиите и възможност за честни избори. Това е 13-и пореден протест.

Бранка, протестираща: Редовно съм тук още от първия протест. Днес е 13-та събота на протести в Белград и имаме намерение да продължим докато Сърбия не стане нормална.

Подобно на предишните протести, хората носеха огромни плакати с надпис: "Един от 5 милиона" - препратка към думите на Вучич, че няма да подаде оставка, дори пет милиона души да излязат на протест.

Демонстрациите в Сърбия официално не са организирани от нито една опозиционна формация, но са подкрепяни от най-големия блок, Алиансът за Сърбия, в който влизат около 30 партии и движения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов честити 3 март
Премиерът Борисов честити 3 март
​Естонците гласуват за нов парламент
​Естонците гласуват за нов парламент