НОВИНИ

Протестиращите в Асеновград блокираха за кратко пътя за Смолян и Асенова крепост

Пореден протест се проведе тази вечер в Асеновград. Хората отново излязоха в центъра на града, за да настояват за справедливи присъди за нападателите на децата от отбора по гребане. Те блокираха за кратко и пътя за Смолян и Асенова крепост.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Агенция "Фокус"
20:23, 06.08.2017 (обновена)
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Спокойно и без напрежение преминава протестът, като се изключи емоционална размяна на реплики между протестиращи и вицепремиера Валери Симонов, който дойде, за да се срещне с тях. В първоначално обявения час на протеста нямаше почти никой и се стигна до абсурдната ситуация, че Валери Симеонов дойде да говори с недоволните, но просто нямаше с кого да разговаря.


Валери Симеонов - вицепремиер: От 26 юни, когато беше инцидента, до момента има 4 лица, регистрирани в циганската махала и 181 лица, регистрирани в Асеновград. Четирите лица, които са регистрирани, всичките са жени. Двете от жените са се върнали от Турция, една има, която се е оженила и една има, на която децата ѝ живеят на такъв адрес регистрирани, а тя не е регистрирана. Това са четирите случая.
;

Малко по-късно протестиращите в Асеновград блокираха изцяло пътя за Смолян и Асенова крепост за около 20 минути. Група протестиращи от около 30 души се събраха за протестно шествие срещу насилието и незаконно пребиваващите в Асеновград роми. Шествието потегли след 20.00 часа, предвождано от полицейска патрулка. Протестиращите първоначално блокираха главния път за Смолян, а след това и обходния маршрут.

Заради блокадата стотици автомобили и в двете посоки бяха принудени да изчакат. Водачите бяха изнервени, защото бързаха да се приберат, а протестиращите се обърнаха към тях с викове: „Елате при нас“. Лозунгите, които скандираха бяха: „Българи, юнаци“, „Сърце, душа за България“. След блокадата на пътя гражданите се отправиха към площада, където бе крайната точка на протестното шествие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В пенсия на 95 години!
В пенсия на 95 години!
По следите на замърсените с инсектицид яйца в Европа
По следите на замърсените с инсектицид яйца в Европа