Недоволството продължава в над 20 града в България и чужбина. Протестиращите настояват да бъде отменено решението на правителството от 28 декември 2017 г. за промени в новия устройствен план за управление на Национален парк „Пирин“.

Този път в София протестът се проведе в работно време, в обедната почивка пред Министерството на околната среда и водите. Недоволството беше под надслов „Подари обедната си почивка на Пирин“.

В останалите големи градове от страната протестите бяха след края на работния ден. Към досегашните искания природозащитниците добавиха още едно - да бъдат отменени промените в Закона за опазване на земеделските земи, които улесняват урбанизацията им. Протестиращите настояват и за разследване на заменките по Черноморието.

Новото искане е провокирано от внесените в парламента промени в Закона за горите. Това, според еколозите, дава евентуална възможност всяка гора в България да може да се обяви за ски писта. Протестиращите настояват и за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.