Пореден случай на агресия в университетската болница „Канев” в Русе. 25-годишен мъж във видимо нетрезво състояние пристигнал след полунощ в Спешното отделение с порезни рани на ръката. Медиците ги обработили и му обяснили, че заради състоянието му, ще бъде опериран на следващия ден. Младежът обаче отказал лечение, като започнал да обижда лекарите и разбил с крак вратата на отделението.

Русе

Образувано е досъдебно производство. Началникът на Спешното отделение д-р Юрий Йовков заяви, че колегите му се сблъскват всеки месец с поне по един такъв случай.

Д-р Юрий Йовков, началник на Спешно отделение в УМБАЛ „Канев” Русе: Въпросът не е в счупения инвентар. Той ще се поправи. Искам хората да разберат, какво огромно усилие коства на тези хора с бели престилки след такъв инцидент да се концентрират и да си вършат работата. Защото тук решаваме човешки съдби. В първия момент човек си казва – струва ли си, да бъдеш добронамерен и да получаваш такава отплата, но после си казваш – струва си, добрите хора са повече.