Възпитателка в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи малтретирала дете с увреждания. Служителката вече е отстранена. От Агенцията за закрила на детето започнаха проверка по случая.

Пазарджик

Инцидентът е станал преди 10-на дни, но за него се разбрало едва, когато детето попаднало в друга социална институция, за рехабилитация, тъй като е с умствена изостаналост.

10-годишното момче обичало да си играе с мобилни телефони, но нямало. Когато една вечер посегнало към телефона на възпитателката тя му дала да разбере, че не може да го пипа - с удари вместо с думи.

Радка Кежева - директор на "Социално подпомагане" - Пазарджик: Поискахме детето да бъде освидетелствано на съдебен лекар, в същия ден направихме координационен механизъм, за съжаление резултати са, че върху детето е упражнено насилие.

От Държавната агенция за закрила на детето разпоредиха спешна проверка. Според колеги на възпитателката е проявена особена жестокост. Те твърдят, че досега подобен случай не е имало.

Стоянка Гергиминова - управител на социален център - Пазарджик: Мога да кажа, че съответните органи са уведомени, в момента тече съвместно разследване с дирекция "Социално подпомагане", служителката е отстранена от работа.

С детето работи психолог. Районната прокуратура в Пазарджик вече е сезирана, предстои да бъде назначена проверка.