НОВИНИ

Пореден спор за оградата по българо-турската граница

Пореден остър спор между управляващи и опозиция за оградата по границата. В декларация от парламентарната трибуна Десислава Атанасова от ГЕРБ обвини в лъжа лидера на БСП Корнелия Нинова, заради критиките й към МВР за това как използват европарите, отпуснати на България във връзка с миграционния натиск. На свой ред от БСП пак попитаха - колко струва оградата? Отговорът даде заместник вътрешният министър Филип Гунев. Той дойде специално в парламента, за да опровергае социалистите.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
22:00, 09.12.2016
Чете се за: 00:53 мин.
У нас
пореден спор оградата българо турската граница

В декларация Десислава Атанасова от ГЕРБ цитира доклад на Еврокомисията от вчера, че за да се подпомогне управлението на границата и миграцията в България Комисията е предоставила 160 млн. евро за спешно финансиране. Атанасова обвини лидера на БСП Корнелия Нинова, че във вторник показала уж уличаващи правителството документи по темата,а всъщност не било така.

Десислава Атанасова, епутат от ПГ на ГЕРБ: "Лъжата е лош знак в политиката. Този цитат е от един друг бивш ваш другар, Румен Петков, пак по повод на една госпожа, за която се питам дали е Нинова или просто госпожа Лъжа?"

От БСП отговориха, че ГЕРБ са се провалили по темата бежанци и мигранти.

Драгомир Стойнев, депутат от ПГ на "БСП лява България": "Питам аз - българският народ знае ли колко струва оградата на границата и дали има някакъв ефект от тази граница? Колко струва тази ограда? 250 мнл. лева. И тази ограда все още не е довършена. Не случайно и самите сърби искат да строят ограда. Защо? Нали ние пазим европейска България? Какво правим? Нищо не пазим."

По-късно за опровержение в парламента дойде специално заместник вътрешният министър Филип Гунев.

Филип Гунев, заместник министър на вътрешните работи: "Тъй като по-рано днес г-н Стойнев заяви, че оградата по българо-турската граница струва 250 млн., уточнението е - със 100 млн. надолу. Точната сума, заедно с пътя, която бе платена до момента, е 169 309 121 лева и 93 стотинки."

Според Филип Гунев ефектът от оградата е осезаем и там, където е изградена тя, миграционният натиск падал в пъти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Девин Таунзънд - животът като хеви метъл
Девин Таунзънд - животът като хеви метъл
Красимир Каракачанов в Панорама: Удължава се безвремието в държавата
Красимир Каракачанов в "Панорама": Удължава се безвремието в държавата