НОВИНИ

Пореден взривен банкомат в София, извършителите бяха арестувани

Рано тази сутрин беше взривен поредния банкомат. Този път в столичния кв. „Илиянци“. Няколко часа по-късно след бързи действия на полицията са задържани петима мъже. Продължават специализираните действия за установяване на всички детайли около извършеното престъпление в столицата.

Боряна Благоева
от Боряна Благоева
12:01, 02.03.2018
Чете се за: 00:50 мин.
У нас
пореден взривен банкомат софия извършителите бяха арестувани

Сигналът до полицията е постъпил тази сутрин в 5:15 часа. Банкоматът е бил монтиран на фасадата на цветарски магазин на булевард Рожен. На място веднага са изпратени екипи от Столичната полиция. След преследване из софийските улици обирджиите са тръгнали към Ихтиман. Там са заловени петима заподозрени за престъплението. Те вече са били известни на полицията и имат множество криминалистични регистрации. Предполага се, че в миналото са се занимавали с автокражби.

Според очевидци на мястото на взрива имало много разпръснати банкноти.

Владимир Митов - поемно лице: Парите бяха около 429 бройки по 10 лв. Другите бяха 20 лв., които бяха 15 по бройки и половина. Както виждате стъклата, които са счупени и видях самият банкомат, който е разбит. Вътре това, което видях е бих казал грубо.

За момента не е ясна точната сума, която са взели петимата мъже. От вътрешното министерство потвърдиха, че задържаните нямат връзка с обира на предишниявзривен банкомат от декември 2017 г.

;
Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Може би са правили един опит преди това. Понеже знаем кои са лицата. Те са разпознаваеми. Добре беше, че малко преследване и не е станала беля, защото знаете, че може да се случи с гражданите, със служителите. Нищо такова не е станало Елин Пелин, Ихтиман, хванати са по тях даже има пръски от оцветяването на банкнотите. Но имат криминално минало, може би това е една от причините, че те са следени и така да свикват всички останали, които посягат, че рано или късно ги хващаме.

Разследването по случая продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът остави на поста му директора на врачанската болница
Съдът остави на поста му директора на врачанската болница
Работодатели платиха 116 хиляди лева забавени заплати във Великотърновско
Работодатели платиха 116 хиляди лева забавени заплати във Великотърновско