Поредица от земетресения стреснаха жителите на Южна Италия, дни след трагедията в Генуа, където рухването на моста ,,Моранди'' причини смъртта на 38 души.

Девет земни труса разтърсиха южна Италия снощи в рамките само на два часа. Най-силният е бил с магнитуд 5,1 по Рихтер, а останалите по-слаби. Земетресенията обаче са предизвикали паника в област Молизе и мнозина са прекарали нощта на открито. Едно дете се е наранило, след като скочило от балкон. Причинени са леки материални щети.

Същевременно в Генуа аварийните служби продължиха работа на моста "Моранди" до ранните часове тази сутрин. Багери събориха огромен остатък от рухналия мост. Съоръжението падна във вторник заедно с много коли и камиони. Загинаха 38 души. Продължава разследването на причините за инцидента. А италианският вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини препоръча на концесионера на моста да обезщети пострадалите.

Матео Салвини, вицепремиер на Италия: Ако бях на мястото на компанията, щях да бъда тук, да отворя богатия си портфейл и да дам няколко стотици милиони евро на жертвите.

Салвини се ангажира още всички евакуирани от блоковете около падналия мост да бъдат настанени на ново място до края на годината.