Поредна неделя на протести в страната. Днес те бяха в доста по-малко градове и не толкова масови. Нямаше блокади на основни пътища, нито сериозни сблъсъци между протестиращи и полиция.

С автошествие в Ямбол над 100 човека за поредна седмица поставиха исканията си за смяна на системата.

Димана Жекова, организатор на протеста: Да има пряко допитване до хората чрез референдуми. Депутатите от 240 да станат 120.

За поредна неделя протестиращи от Сопот и Карлово блокираха подбалканския път София - Бургас. Напрежението ескалира, когато полицията се опита да забрани преминаването през пешеходната пътека пред спортната зала в Сопот. Протестиращите периодично спираха и пропускаха движението като преминаваха по пешеходната пътека.

Цвета Загорчева: Когато поднесат високите сметки и данъци януари месец това ще е друго, това ще е залято от хора.

Магдалена Минчева: 207 лева пенсия взимам, как може да се живее?

В знак на протест хората запалиха гуми, играха хоро и направиха автомобилно шествие до Кърнаре.

И в Хасково за пореден път се проведе протест. Въпреки студеното време недоволните от управлението на страната се събраха на централен площад в града, където всеки можеше да изкаже своята позиция. Оттам протестиращите проведоха шествие. Походът премина през централни улици и булеварди.

Жители на пет града протестираха днес край Нова Загора срещу ниския стандарт на живот и поискаха оставка на правителството. Полицията обаче не им разреши да блокират международния път Свиленград - Русе и хората заобиколиха органите на реда и тръгнаха през нивите, за да блокират магистрала "Тракия". До блокада обаче не се стигна заради засиленото полицейско присъствие. На протестиращите бяха съставени десетки протоколи за нарушаване на обществения ред.