По време на парламентарния контрол председателят на БСП Корнелия Нинова атакува управляващите, че са отхвърлили искането за преизчисляване на всички стари пенсии. В отговор Спас Гърневски от ГЕРБ обвини БСП в наглост и арогантност.

Корнелия Нинова - председател на ПГ на БСП: Вече не е въпрос една партия да стане, а друга да седне във властта. Въпросът е да сменим модела, да не се държим към своята партийна принадлежност. За да намерим единение на тези национални приоритети, ви призоваваме да мислим преди всичко за България и вашия живот. Да търсим единение за промяна, което минава през промяна на управляващата коалиция.
Спас Гърневски - депутат от ПГ на ГЕРБ: Говорим за пенсиите на възрастните хора. Г-жо Нинова, ако имахте куража да чуете другата декларация, щяхте да стоите в залата, а не да бягате като... Няма да кажа. Добре че не го казах. Тази система, която сте тръгнали да сменяте, вече е сменена, десета година се лекуват раните от вашето 70-годишно управление, грабежи, кражби, убийства, нанесени на този народ.