НОВИНИ

Поредна сеч в столичния Западен парк

За незаконна сеч в столичния Западен парк сигнализираха зрители на БНТ. Това е поредното посегателство в парка. Такъв случай имаше и миналата година. Тогава Столичната община конфискува каруците с дървесина и състави актове на нарушителите. Вчера, обаче наши зрители отново се натъкнали на отрязани дървета.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
09:00, 14.02.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Цоньо Пеев и Венцислав Петров се натъкнали на прясно отсечените дънери при традиционния си крос в парка. Подали сигнал на телефон 112. Двамата почти всеки ден стават свидетели на преминаващи през парка каруци с дървесина. От Зелени системи" към Столичната община, са запознати с проблема и са преградили част от парка със скални късове. Подавали са и многократни сигнали до Столичната дирекция на полицията. Проучва се и възможността за поставяне на видеонаблюдение в част от парка.

Цоньо Пеев: Този проблем е решим, тъй като е ясно, че не може да се прави сече без да има разрешение, без да има табела. Самите дървета вероятно може да бъдат намерени в околните къщи. Всеки ден тук се виждат каруци, които пренасят дървен материал и то изсечени дървета, не сухи.
Димитър Данчев - дирекция "Зелени системи", Столична община: В рамките на декември 2016 до февруари тази година са съставени 9 акта от Столичен иснпекторат, за такива незаконни сечи. Били са заловени от полицията множество каруци извозващи незаконни дървета, на базата на които са съставени и актовете от Столичен инспекторат.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Всеки ден от живота на “пеперудените хора” е битка
Всеки ден от живота на “пеперудените хора” е битка
Рекордна жега: Австралийски полицай изпържи яйце върху капака на колата си
Рекордна жега: Австралийски полицай изпържи яйце върху капака на колата си